ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Ο Ασπροπάρης είναι ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος, το οποίο περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα της IUCN και χαρακτηρίζεται ως "Κινδυνεύον". Επίσης, το είδος χαρακτηρίστηκε στην πρόσφατη έκδοση του Κόκκινου Βιβλίου για τα Ζώα της Ελλάδας ως «Κρισίμως Κινδυνεύον». Παρόλο που ο παγκόσμιος πληθυσμός του εκτιμάται σε 21.000 έως 67.000 άτομα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία σταθερή αρνητική τάση. Το είδος είναι αυστηρά προστατευόμενο από τις Διεθνείς Συμβάσεις της Βέρνης και της Βόννης, καθώς και από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES). Στο παρελθόν, ο Ασπροπάρης ήταν ευρύτατα διαδεδομένος σε όλη την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με μεγάλο πληθυσμό. Σήμερα σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο έχουν απομείνει λιγότερα από 90 ζευγάρια.

 

status

 

 


< Πίσω

Νέα επιστημονική δημοσίευση για την πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση θανάτωσης Ασπροπάρη εξαιτίας των παραδοσιακών πρακτικών στη Δυτική Αφρική

Νέα επιστημονική δημοσίευση για την πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση θανάτωσης Ασπροπάρη εξαιτίας των παραδοσιακών πρακτικών στη Δυτική Αφρική


Η Ομάδα Δράσης για την προστασία του Ασπροπάρη μεγαλώνει!

Η Ομάδα Δράσης για την προστασία του Ασπροπάρη μεγαλώνει!


Συμμετοχή του Προγράμματος LIFE "ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη" στο Συνέδριο της BirdLife "Με τα μάτια στις μεταναστευτικές διαδρομές"

Συμμετοχή του Προγράμματος LIFE