ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Ο Ασπροπάρης παρουσιάζει ευρεία κατανομή σε περιοχές της Ινδικής και της Αραβικής χερσονήσου, στις αχανείς στέπες της Κεντρικής Ασίας, στους ανοικτούς λόφους της Νότιας Ευρώπης και τις ζεστές αμμώδεις εκτάσεις της Αφρικής.

Σήμερα ο Ασπροπάρης απειλείται με εξαφάνιση και η κατανομή του συρρικνώνεται. Ενώ κατά τις περασμένες δεκαετίες ήταν κοινό είδος σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, έχοντας υποστεί μείωση μεγαλύτερη από 80%, φωλιάζουν πλέον ελάχιστα διάσπαρτα ζευγάρια στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονιά και τη Θράκη.

 

map


< Πίσω

Νέα επιστημονική δημοσίευση για την πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση θανάτωσης Ασπροπάρη εξαιτίας των παραδοσιακών πρακτικών στη Δυτική Αφρική

Νέα επιστημονική δημοσίευση για την πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση θανάτωσης Ασπροπάρη εξαιτίας των παραδοσιακών πρακτικών στη Δυτική Αφρική


Η Ομάδα Δράσης για την προστασία του Ασπροπάρη μεγαλώνει!

Η Ομάδα Δράσης για την προστασία του Ασπροπάρη μεγαλώνει!


Συμμετοχή του Προγράμματος LIFE "ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη" στο Συνέδριο της BirdLife "Με τα μάτια στις μεταναστευτικές διαδρομές"

Συμμετοχή του Προγράμματος LIFE