Διατροφή του είδους και επάρκεια τροφής

Παρόλο που είναι γύπας, ο Ασπροπάρης δεν καταναλώνει μόνο ψοφίμια. Φυσικά, όπως κάθε πτωματοφάγο είδος, σημαντικό μέρος της διατροφής του αποτελείται από νεκρά ζώα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα άλλα είδη γύπα, ο Ασπροπάρης είναι σε θέση να πιάσει μικρά θηλαστικά, χελώνες, σαύρες, φίδια και άλλα μικρά ζώα.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι αφενός να διευρύνει τις γνώσεις μας σχετικά με τη δίαιτα του Ασπροπάρη και από την άλλη πλευρά, η αξιολόγηση των πηγών τροφής στις περιοχές αναπαραγωγής και την επίδραση που έχει η διαθεσιμότητα τροφής στην αναπαραγωγική επιτυχία του είδους.

A5

Photo: BSPB

 


< Πίσω

The handbook for prevention of trafficking in protected species already in Albanian language

The handbook for prevention of trafficking in protected species already in Albanian language


Αποτελέσματα της μέχρι τώρα παρακολούθησης των Ασπροπάρηδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για το 2017

Αποτελέσματα της μέχρι τώρα παρακολούθησης των Ασπροπάρηδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για το 2017


Η κινητή έκθεση για τον Ασπροπάρη στο Κέντρο Διατήρησης Φύσης "Ανατολική Ροδόπη"

Η κινητή έκθεση για τον Ασπροπάρη στο Κέντρο Διατήρησης Φύσης